Uitvoerder van het kunsten-en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

News

Vlaanderen en Hauts-de-France ondersteunen 11 samenwerkingsprojecten

10.07.2019

De Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz en de vicevoorzitter van de Regionale Raad van Hauts-de-France François Decoster hebben beslist om voor een totaalbedrag van 90.000 euro subsidies toe te kennen aan elf samenwerkingsprojecten tussen culturele partners uit Vlaanderen en Hauts-de-France.

De projectsubsidies kaderen in de projectoproep 2019-2020 en geven uitvoering aan de culturele samenwerkingsovereenkomst die begin 2018 tussen beide regio’s werd gesloten.

Beide regio’s willen door samen te werken de uitwisseling en mobiliteit van culturele actoren bevorderen en opkomend talent over de landsgrenzen heen ondersteunen. De elf goedgekeurde projecten spelen hierop in en vinden allen plaats tussen september 2019 en augustus 2020. Elk van de twee leidende partnerorganisaties ontvangt daarvoor de helft van het forfaitaire bedrag.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz: “Het doet me plezier deze nieuwe samenwerkingsprojecten tussen Vlaanderen en Hauts-de-France te kunnen voorstellen. Culturele samenwerking opent en verlegt immers de grenzen van organisatoren, kunstenaars en performers en publiek. Ik wens alle projecten veel succes toe”.

Overzicht van de goedgekeurde projecten.