Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

913.315 euro voor inhaalbeweging digitale collectieregistratie – 2019

19.12.2019
Foto: ©Romaine - fotosessie in Kazerne Dossin Memoriaal tijdens Wiki Loves Art, Mechelen, België
Foto: ©Romaine - fotosessie in Kazerne Dossin Memoriaal tijdens Wiki Loves Art, Mechelen, BelgiëFoto: ©Romaine - fotosessie in Kazerne Dossin Memoriaal tijdens Wiki Loves Art, Mechelen, België

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon kent een bedrag van 913.315 euro subsidies toe aan projecten voor digitale collectieregistratie. 20 projecten werden geselecteerd voor deze projectsubsidies, die werden toegekend op basis van het gelijknamige subsidiereglement.

“De ondersteuning van deze inhaalbeweging geeft de mogelijkheid aan de cultureel-erfgoedsector om gericht achterstanden weg te werken, maar ook om digitale collectiedata in te zetten als open data en om de visievorming rond dit thema bij cultureel-erfgoedorganisaties te versterken. De ondersteunde projecten hebben ook een belangrijke voorbeeldfunctie omwille van de vernieuwende impulsen die rond open data en visievorming op vlak van digitalisering aan bod komen in deze projecten”, verduidelijkt minister Jambon.

De projecten zullen lopen in 2020 en 2021. Ze sluiten aan bij de bestaande collegagroep Digitale Collectieregistratie waar de organisaties tijdens de loop van hun projecten samenkomen. De collegagroep staat ook open voor andere geïnteresseerde organisaties. Binnen deze groep wordt er mee over gewaakt dat de resultaten van de projecten voldoende duurzaam zijn. Ze is ook een forum om de vorderingen in de projecten te presenteren, elkaar feedback te geven en zichtbaarheid van de data te bevorderen. Voor meer informatie over de collegagroep kan je bij FARO terecht.

Bekijk het overzicht van toegekende subsidies.

Lees meer over de subsidielijn.