Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Colloquium: Samenwerken in een lokaal ecosysteem - de culturele factor

14.03.2016

Op 21 maart 2016 heeft de volgende editie van het Colloquium Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement plaats. Het thema dit jaar is “Samenwerken in een lokaal ecosysteem: de culturele factor”.

Een culturele of creatieve organisatie kan niet gerund worden zonder een uitgebreid en sterk vervlochten netwerk van partners, organisaties en individuen. Dit ecosysteem maakt dat de slagkracht van afzonderlijke initiatieven verveelvoudigt. Tegelijkertijd blijkt net de culturele of creatieve factor een belangrijke motor in zo’n ecosysteem.

Tijdens deze studiedag wordt er gedebatteerd over hoe culturele organisaties zich verbinden met andere partners, over verschillende manieren om de gemeenschap bij de creatieve werking te betrekken, maar ook omgekeerd: over hoe de buurt/community de creatieve plek of werking kan ‘kapen’, ...
 
’s Middags reikt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Ondernemerschap uit.
 

Meer info en inschijven

Colloquium 2016: Samenwerken in een lokaal ecosysteem: de culturele factor. De dag vindt plaats in de Universiteit Antwerpen.