Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

'De groote oorlog door kinderogen' wint EU-prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards 2016

07.04.2016
logo Europa Nostra
logo Europa Nostralogo Europa Nostra

Het educatief project 'De groote oorlog door kinderogen’ is een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, projectvereniging BIE, CO7, stad Brugge, stad Kortrijk, Kidscam en Lessen in het donker. Voor dit project sloegen ze de handen in elkaar om thema’s van WOI te verfilmen door leerlingen. 14 klassen uit de 3e graad basisonderwijs maakten een eigen interpretatie van een thema en kozen ook een bepaalde stijl waarin ze het filmpje maakten. De filmpjes kan je online bekijken.

De EU-prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards werd gelanceerd in 2002 door de Europese Commissie. Het is één van de initiatieven op het vlak erfgoed die de Commissie financieel ondersteund (zoals bijvoorbeeld ook het Europees Erfgoedlabel). De prijs beloont de beste projecten uit de culturele erfgoedsector en huldigt uitmuntende architecten, ambachtslieden, vrijwilligers, scholen, lokale gemeenschappen, erfgoedbeheerders en media.

De Groote Oorlog door kinderogen is één van de achtentwintig laureaten, en dit in de categorie Opleiding, scholing en bewustmaking. De door de jury’s uitgekozen projecten zijn voortreffelijke voorbeelden van creativiteit, innovatie, duurzame ontwikkeling en maatschappelijke deelname in de erfgoed sector in heel Europa. Burgers in de hele wereld kunnen nu de winnaar van de Publieksprijs online kiezen

De winnaars van de Europese Erfgoed Prijzen 2016 zullen worden geëerd gedurende een bijzonder evenement dat op 24 mei ’s avonds gezamenlijk door EU Commissaris Navracsics en Maestro Plácido Domingo zal worden geleid in het historische Zarzuela Theater te Madrid. Tijdens de ceremonie zullen ook de zeven Grand Prix winnaars, die ieder € 10.000 zullen ontvangen, en de Publieksprijs winnaar worden bekend gemaakt.


Meer info