Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Meld je aan voor gestructureerde dialoog 'Role of Culture in the Integration of Refugees and Migrants'

22.01.2016

Heb je interesse in de rol die cultuur kan spelen op het vlak van vluchtelingen- en migrantenintegratie? Wil je de stem van jouw sector laten horen op Europees niveau? Meld je dan aan voor de gestructureerde dialoog.

Deze brainstormsessie biedt aan een groep van 35 Europese stakeholders uit de cultuursector de gelegenheid om ideeën rond dit thema bespreken en om die daarna aan de Europese Commissie voor te stellen. Deze groepsbrainstormsessie zal plaatsvinden op 9 en 10 juni 2016. De samenvatting van deze sessie zal vervolgens in september 2016 worden besproken met de Europese Commissie tijdens de Dialogue Meeting in Brussel.

De oproep is opengesteld aan vertegenwoordigers uit de culturele en creatieve sectoren (professionele en privé-organisaties, culturele instituten, NGO's, Europese netwerken, stichtingen, etc.) met relevante expertise op het gebied van de rol van cultuur in de vluchtelingen- en migrantenintegratie. Voorwaarde om te mogen deelnemen is dat je organisatie is gevestigd in één van de 28 EU-lidstaten.

Meld je organisatie aan via het aanmeldformulier op de site van Voices of Culture. Deadline om je aan te melden is 15 februari 2016.

'Voices of Culture' is een traject dat de Europese Commissie heeft opgezet om de culturele en creatieve sector te betrekken bij de Europese beleidsontwikkeling. In de periode 2015-2016 worden op deze manier vijf thema’s onder de loep genomen. Deze oproep is het 5de thema.