Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Nieuwe manieren om aan kunst- en cultuureducatie te doen: digitaal en online

22.01.2016
DigIT Up!
DigIT Up!DigIT Up!

Wat gebeurt er als je kunst- en cultuureducatie doordrenkt met technologie? Wat als je online educatief aanbod de overhand neemt op je offline werking? Gooi jij je vol overgave op de mogelijkheden van dit tijdperk of neem je voorzichtig je eerste stappen?

Op 23 februari 2016 worden de horizonten van digitale en online tools verkend. Tools voor een optimale beleving van kunst en cultuur bij kinderen en jongeren. Tools die voor positieve stimulansen zorgen of voor een diepgaandere beleving. Naast kennismaking met praktijkvoorbeelden, worden met behulp van sprekers uit binnen- en buitenland de mogelijkheden uitgepluisd van workshops over apps tot installaties en meer. Er is ook de mogelijkheid om hierover te reflecteren en met elkaar in debat te gaan.

Bovendien kun op ‘DigIT Up’ je eigen ideeën aftoetsen aan onderzoek rond digitale bemiddeling en kun je mensen van multimedia-opleidingen ontmoeten (en misschien ontstaat er wel een samenwerking?!).

DigIT Up is een samenwerking tussen Creative Europe Desk Vlaanderen, De Ambrassade, DE Studio, Het Jeugdfilmfestival, Locus/Bibnet, Stad Antwerpen en Vitamine C.

Meer informatie over DigIT Up.