Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Onderteken het Long Live Arts Manifesto over ouderen en cultuurparticipatie

14.03.2016

Als afsluiting van het driejarig Europees samenwerkingsproject Long Live Arts organiseert het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media een Creative Dinner op 28 april in Brussel. Genodigden zijn medewerkers van de Europese Commissie, het Europees Parlement en een vertegenwoordiging van stakeholders uit de partnerlanden.

Tijdens dit slotevent presenteren de Nederlandse, Vlaamse, Duitse en Britse projectpartners de uitkomsten van de conferenties in Londen, Remscheid en Den Haag. Bovendien overhandigen we het Long Live Arts Manifesto over ouderen en cultuurparticipatie aan de aanwezige beleidsmakers uit de partnerlanden, waaronder Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen.

Onderteken het Long Live Arts Manifesto

‘Cultuurparticipatie door ouderen in een breder kader plaatsen.’ Dat is het doel van het Long Live Arts Manifesto. Hierin wordt gepleit voor een Europese aanpak op het gebied van politiek, praktijk, onderzoek én scholing.
Het Manifesto is bedoeld voor leden van het Europees Parlement, Europese beleidsmakers en professionals in Europa op het gebied van cultuur en welzijn.

Vind je het een goede zaak dat Europa investeert in dit thema en Creative Ageing Programmes? Lees en onderteken het Manifesto Long Live Arts.