Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Onze musea zijn terug open voor bezoekers

19.05.2020

Nu de musea opnieuw de deuren mogen openen, zijn ook een aantal van onze buitendiensten opnieuw toegankelijk voor het publiek.
Individuele bezoekers zijn er welkom na reservatie. Bezoeken in groep zijn nog niet mogelijk.

Het Kasteel van Gaasbeek staat aan de vooravond van een grote restauratiecampagne en sluit dit najaar zijn deuren om ze pas in 2023 opnieuw te openen. Hoog tijd dus om dit uitzonderlijke erfgoed met een laatste bezoek te vereren. Naast het kasteel zijn ook de tuinen toegankelijk. Meer informatie vind je op de website van het Kasteel van Gaasbeek.

In het Roger Raveelmuseum loopt nog tot en met zondag 14 juni de tentoonstelling 'Muurschilderingen' met tijdelijke in situ werken van Jana Cordenier, Tatjana Gerhard, Matthieu Ronsse, Koen van den Broek, Carole Vanderlinden en Sophie Whettnall. Daarnaast is er een laatste kans om de huidige selectie uit de eigen collectie te aanschouwen. Vanaf eind juni presenteert het museum een nieuwe selectie werken uit de eigen verzameling. Meer informatie vind je op www.rogerraveelmuseum.be

In Ingooigem kan je Het Lijsternest opnieuw bezoeken: de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels. Ook de heerlijke tuin is de moeite waard om te ontdekken.

Bezoek de website van het Letterenhuis voor meer informatie.