Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

PROJECTOPROEP CULTURELE SAMENWERKINGSPROJECTEN TUSSEN VLAAMSE GEMEENSCHAP EN HAUTS-DE-FRANCE

19.12.2018

De Vlaamse Gemeenschap en Hauts-de-France lanceren samen een projectoproep voor de brede kunst- en cultuursector in het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst tussen beide regio’s.

De Vlaamse Gemeenschap en Hauts-de-France lanceren samen een projectoproep voor de brede kunst- en cultuursector in het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst tussen beide regio’s. Tot 1 maart 2019 kunnen aanvragen voor bilaterale samenwerkingsprojecten worden ingediend, voor culturele en artistieke projecten die plaatsvinden tussen september 2019 en augustus 2020.

Samenwerkingen moeten bestaan uit minstens twee partners, één uit elke regio, en moeten volledig nieuw of voldoende vernieuwend zijn binnen een reeds bestaande samenwerking. Projecten moeten de uitwisseling en mobiliteit bevorderen van culturele actoren en publiek uit beide regio’s aantrekken. Extra positief zijn projecten die opkomend talent alle kansen bieden.

Projectaanvragers kunnen een eenmalige subsidie krijgen van 5.000 of 10.000 euro die wordt gefinancierd vanuit beide regio’s.

Dien je subsidieaanvraag in uiterlijk op 1 maart 2019.

Meer informatie, het reglement en het aanvraagformulier.

Interviews