Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Projectoproep geeft inhoud aan Cultureel Samenwerkingsakkoord

26.10.2015
Cultuur - Culture
Cultuur - CultureCultuur - Culture

Ministers Gatz en Milquet willen met deze projectoproep investeren in cultureel zaaigoed, om tussen organisaties aan beide kanten van de taalgrens sterke samenwerkingen te laten ontstaan in de brede cultuursector.

In 2012 hebben de Vlaamse en de Franse Gemeenschap een Cultureel Samenwerkingsakkoord afgesloten. Het akkoord sloot aan bij een prille dynamiek, vooral in de kunstensector, om over de wederzijdse taal- en cultuurgrenzen te kijken, uitwisselingen op te zetten en meer samen te werken. Ministers Sven Gatz en Joëlle Milquet zijn vastbesloten dit bilateraal akkoord geen dode letter te laten blijven en lanceerden vandaag een projectoproep.

Ministers Gatz en Milquet willen met deze projectoproep investeren in cultureel zaaigoed, om tussen organisaties aan beide kanten van de taalgrens sterke samenwerkingen te laten ontstaan in de brede cultuursector. Met de projectoproep 2016 die ze vandaag hebben gelanceerd, krijgen culturele actoren uit de kunstenwereld, de erfgoedsector, het bibliotheekwezen of het sociaal-cultureel werk de kans om een projectvoorstel in te dienen.

Lees het persbericht "Projectoproep geeft inhoud aan Cultureel Samenwerkingsakkoord" - 26/10/2015 (PDF)

Meer informatie op de website Cultureel Samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap en Franse Gemeenschap