Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Topstukken en andere waardevolle werken uit Collectie Vlaamse Gemeenschap tentoongesteld

23.07.2015
De Baden van Oostende (James Ensor) - foto (c) Collectie Vlaamse Gemeenschap
De Baden van Oostende (James Ensor) - foto (c) Collectie Vlaamse GemeenschapDe Baden van Oostende (James Ensor) - foto (c) Collectie Vlaamse Gemeenschap

Tentoonstelling: Belgische schone. Ensor tot Magritte

Momenteel zijn twee topstukken en andere waardevolle werken uit de Collectie Vlaamse Gemeenschap te zien in de tentoonstelling Belgische schone. Ensor tot Magritte in het museum Singer Laren (Nederland).

Deze tentoonstelling is een ode aan de Belgische klassiek moderne kunst en is een initiatief van het Museum voor Schone Kunsten in Gent, waar de werken langdurig bewaard worden. De tentoonstelling toont een overzicht van de ontwikkelingen van de avant-garde kunst in België in de periode 1885-1960.

De tentoonstelling loopt nog tot 31 augustus 2015.


Verborgen kunstschatten tussen de rozen

Een 30-tal andere werken uit de Collectie Vlaamse Gemeenschap waren te zien tijdens de tentoonstelling Verborgen kunstschatten tussen de rozen in het kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw (27/6 – 06/7). De blikvangers van de tentoonstelling waren het beeldhouwwerk Ce qui est beau van Johan Creten en het olieverfschilderij Dame in het zwart van Geert Reusens.

Deze kunstwerken werden letterlijk in de bloemen gezet door topfloristen Françoise Vandonink en Stefan Roosen. Deze expo was een initiatief van het agentschap Natuur en Bos

Els Stubbe was de curator.