Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Trefdag Pulse op 23 oktober 2014

24.09.2014
Pulse
PulsePulse

Het transitienetwerk voor cultuur Pulse organiseert op 23 oktober haar derde trefdag. Het thema is de derde weg van het gemeengoed of de commons. De werkgroep digitalisering van Kunsten en Erfgoed geeft een workshop rond de commons en de plaats van een overheid daarin.  

Kunsten en Erfgoed wil nagaan hoe een commons-model de basis kan zijn voor een toekomstgericht digitaal kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid.

Digitalisering biedt volop kansen voor de werking van kunsten- en cultureel-erfgoedorganisaties. Deze kansen en uitdagingen kunnen enkel efficiënt aangepakt worden in het kader van een overkoepelende strategische visie voor deze sectoren.

Deze visie schetst een raamwerk waarbinnen de verschillende actoren en projecten (aanvullend) kunnen opereren. Ze geeft een antwoord op de (huidige) behoeften los van de drempels die bestaan en brengt alle belangen in kaart. Ze bepaalt evengoed de context waar een overheid in opereert en de rol die ze opneemt.

Tijdens de workshop willen we samen met het veld beginnen met het uitwerken van een aantal belangrijke commons principes voor een (digitaal) kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid en- praktijk.

Inschrijven

Inschrijven 

Meer info

Hans Van der Linden en Leen Driesen