Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Vlaanderen in het najaar op Biënnale van Venetië

27.08.2015
56ste Internationale Kunsttentoonstelling – la Biennale di Venezia
56ste Internationale Kunsttentoonstelling – la Biennale di Venezia56ste Internationale Kunsttentoonstelling – la Biennale di Venezia

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vorig jaar beslist om Vlaamse kunstenaars en curatoren te laten deelnemen aan de 56e Biënnale voor beeldende kunsten in Venetië in 2015.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vorig jaar beslist om Vlaamse kunstenaars en curatoren te laten deelnemen aan de 56e Biënnale voor beeldende kunsten in Venetië in 2015. Na de opening in mei organiseert Kunstenpunt van september tot en met november 2015 lezingen, workshops en performances. Het steunpunt werkt daarvoor samen met Pro Helvetia, de organisator van het prestigieuze Salon Suisse op de Biënnale.

Dit project van lezingen, workshops, educatieve momenten en performances kadert in de beleidsklemtoon van Gatz om een grotere internationale uitstraling te geven aan de Vlaamse kunst en cultuur. ‘Ik vind het niet alleen belangrijk dat we onze kunst en cultuur op internationale fora kunnen tonen, maar ook dat buitenlandse geïnteresseerden erover kunnen leren en ermee in debat gaan’, zegt Gatz.

Voor een kleine regio als Vlaanderen is het belangrijk dat kunstenaars, curatoren en unstenorganisaties internationale contacten leggen en zo goede relaties aanknopen en samenwerkingen aangaan met lokale contexten en buitenlandse presentatieplekken. Ze moeten zich kunnen meten in een internationale context en kunnen genieten van een continue creatieve eïnvloeding vanuit andere culturele invalshoeken.’

Lees het persbericht "Vlaanderen in het najaar op Biënnale van Venetië" (PDF) (25/08/2015)

Meer info over het Belgisch paviljoen en de deelname van Belgische kunstenaars, curatoren en organisaties aan het (rand)programma van de Biënnale van Venetië vind je op www.belgianpavilion.be.